Smart Materials & More levert voor de Nederlandse markt de PIP Healthcare reinigingsproducten. Deze reinigingsproducten onderscheiden zich door de microbiële reiniging en is toepasbaar voor alle bedrijven in de zorgsector (fysiotherapiepraktijken, tandartspraktijken, dokterspraktijken als ook ziekenhuizen en verzorgingstehuizen).

Microbiële reiniging? PIP Healthcare verwijdert biofilm tot in de diepste poriën. Een goede reiniging is meer dan het verwijderen van zichtbaar vuil! Elk oppervlak is onzuiver en herbergt biofilm. Dit is een opeenstapeling van micro-organismen die samengehouden worden door een zeer hardnekkige biofilmmatrix. Deze bestaat uit organische verbindingen zoals exopolysacchariden en proteïnen. Deze matrix fungeert als een soort schild dat de micro-organismen afschermt van de buitenwereld. Daardoor hebben chemische reiniging en ontsmetting geen invloed op de ziektekiemen die zich schuilhouden in deze biofilm. Dit geeft grote problemen betreft de resistentie van diverse bacteriën.

De schoonmaak producten van Smart Materials & More hebben de volgende voordelen ten opzichte van de klassieke reiniging / desinfectie:

  • Diepgaande reiniging
  • Lange nawerking (stabiliteit)
  • Geen resistentie (duurzaamheid)
  • Veilige / neutrale producten – elimineert onaangename geuren
  • Biologisch / milieuvriendelijk