Spieropwarming- koude bescherming


Koude spieren in rusttoestand mogen niet plots zwaar worden belast. Anders zouden ze kunnen scheuren. Vóór de sportinspanning is warming-up belangrijk om de spiertemperatuur te verhogen. De passieve opwarming zorgt voor een stijging in spiertemperatuur, net zoals bij de actieve opwarming - zonder evenwel de energievoorraad aan te spreken. Een passieve opwarming is ook belangrijk om de temperatuurverhoging van actieve opwarming aan te vullen of te behouden.

 Bij een vochtige of natte huid wordt 25 % meer warmte afgegeven. Bij regen moet dus een olie worden aangebracht om de warmteafgifte te reduceren.

Dit is nog meer van belang in een koude omgeving. Het lichaam reageert op koude door de bloedvaten te vernauwen om zo de lichaamstemperatuur te behouden. Een koude omgeving kan de doorbloeding reduceren tot op een derde van het normale volume. Dit gebeurt niet enkel op de huid, maar ook ter hoogte van de onderliggende spieren, waardoor de bloedtoevoer vermindert en de temperatuur verlaagt.

Een lichaam verliest meer warmte bij +10 °C en een windsnelheid van 40 km/u dan bij – 5 °C zonder wind.

Een goede preventie middels de juiste Naqi producten kan u helpen bij het beoefenen van uw sport en blessures voorkomen. Tevens is het prettig bij een inspanning om vooraf een comfortabel gevoel te realiseren.