Tips voor gebruik van etherische olieŽn

Geplaatst op: 10-03-2013

 Tip 1: Verdampen

Een heerlijke manier om een kamer of uw praktijk geurig te maken is het gebruiken van een aromalamp. Vul het lampje met water en voeg 5-10 druppels etherische olie toe. Het waxinelichtje eronder zorgt voor verwarming waardoor de olie verdampt.

Gebruikt u bijvoorbeeld Etherische Olie Geranium voor een licht hartig, bloemerige geur voor een stemming verhogende werking. U kunt natuurlijk ook een eigen toepasselijke Etherische olie kiezen. Op onze website vindt u diverse geuren met diverse werkingen.

Ideaal voor uw praktijk en voor uw klanten een heerlijke belevenis tijdens de behandeling.

In kinderkamers of andere ruimtes waar je liever geen kaarsjes wilt laten branden is een elektrische verdamper of een geursteentje een uitkomst.

Tip 2: Stomen

Een bekend probleem in deze tijd van wisselende weersomstandigheden is natuurlijk de verkoudheid en dichte neus.

Stomen is hierbij een goede oplossing en het werkt eveneens erg goed bij verstopte holten, griep, hoesten, slijmvliesontsteking en keelpijn. Door inhalatie worden de etherische oliën via neus en keel in de longen gebracht.

Voeg ongeveer 6 druppels etherische olie toe aan een schaal bijna kokend water, leun eroverheen en bedek het hoofd met een handdoek om de dampen niet te laten ontsnappen. Dit is ook een manier om de poriën van het gezicht te reinigen.

De noodzakelijke tijdsduur kan variëren van 2 minuten (bij een gevoelige huid) tot 5-10 minuten.

Let op! Stoombehandelingen zijn af te raden als u last hebt van kapotte adertjes, zonnebrand, psoriasis, eczeem of een astma-aanval.

Bij verkoudheid kunt u bijvoorbeeld de volgende etherische olieën gebruiken:

2 druppels eucalyptus, 2 druppels melisse indicum en 2 druppels citroen.

 

Tip 3: In bad

Wanneer je lekker in bad wil gaan, hetgeen heerlijk is op deze koude dagen, kun je daar perfect etherische oliën aan toevoegen. Etherische oliën werken in je bad therapeutisch voor lichaam en geest.

Meng hiervoor 10-15 druppels (voor kinderen 2-3 druppels) etherische olie met een neutrale badolie of badschuim voor je ze aan het bad toevoegt.

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Etherische olie Rozenhout voor een rustgevende werking. U kunt uiteraard uw eigen keuze maken voor een heerlijke combinatie op http://www.smart-mm.com/massage-producten/welness-producten.html

 

 Tip 4: Kompres 

Een effectief middel om verlichting te brengen bij diverse kwalen is het gebruiken van een kompres. Het gebruiken van een hete kompres zorgt voor een ontspannende en krampstillende werking. Een heet kompres opent de poriën van de huid, zodoende de etherische oliën sneller en dieper doordringen.

Gebruik het als volgt: Voeg 6 druppels etherische olie toe aan een bak met heet water. Vervolgens doopt u een kleine handdoek in het hete water en wring de handdoek uit. Leg de warme handdoek op het te behandelen lichaamsdeel. Verwijder de kompres zodra het tot lichaamstemperatuur is afgekoeld.

Gebruik bijvoorbeeld de volgende etherische olie:

Rozemarijn; bij menstruatiepijnen, galkoliek, reumatische pijnen en leverpijn.

 

 

U vindt de etherische olieën in onze webshop http://www.smartmm-shop.nl/catalog/category/55/Etherische-Olie

Pagina's: 1 | 2