IngrediŽnten massageproducten

Geplaatst op: 08-04-2013

 

Ingrediënten Massageproducten

Een belangrijk bestanddeel van veel massageproducten is minerale olie, of zoals u op het product ziet staan als Paraffinum Liquidum. Echter hoe ontstaat dit ingrediënt en welke functie heeft het in een massage product.

Wat is minerale olie?
Minerale olie is een bijproduct dat ontstaat bij de destillatie van aardolie. Aardolie is een natuurlijk product en wordt gevonden in onze aardkorst. Om van aardolie brandstoffen als benzine, kerosine of dieselolie van te kunnen maken moet de aardolie gedestilleerd worden. Destillatie is een proces dat door middel van verwarming de aardolie als het ware uit elkaar laat vallen in verschillende producten. Een van de rest/bijproducten van dit proces is minerale olie ofwel paraffinum liquidum, in principe is dit dus nog steeds een natuurlijk product en geen chemisch of synthetisch product.

Hoe wordt minerale olie gebruikt in massage producten?
Minerale olie wordt al heel lang gebruikt in de medische en cosmetische wereld, het heeft nl. een bijzonder goede eigenschap, het is een occlusief d.w.z. dat het de huid afsluit en daardoor beschermt tegen invloeden van buitenaf. Door de beschermende laag op de huid kunnen werkzame stoffen in bijvoorbeeld massagelotions beter hun werk doen en zo zorgen voor genezing. Daarnaast zorgt de minerale olie er ook voor dat het vocht in de huid ook daar blijft en niet uitdroogt. De minerale olie die gebruikt wordt in de massageproducten, worden voor gebruik natuurlijk gezuiverd, zoals dat ook gebeurt met plantaardige oliën voor gebruik in cosmetica.

Heeft minerale olie ook nadelen?
Minerale olie sluit de huid af en er zijn huidtypes die daar minder goed op reageren, maar uit onderzoek blijkt dat er maar weinig mensen echt slecht reageren op minerale olie. Maar eigenlijk kun je alleen zelf uitmaken of jouw huid wel of niet goed reageert op minerale olie, vooral als je een erg droge huid hebt kan het juist een wondermiddel zijn. 

De minerale olie in massageproducten worden  vermengd met andere ingrediënten zodat het de huid niet meer compleet afsluit. Maar dat gebeurt ook omdat het zo beter te gebruiken is, tenslotte wordt niemand blij van een dikke laag vaseline op zijn of haar huid, wie wil er nu plakkerig en glimmend bij lopen de hele dag? Tenslotte is er voor een goede huidverzorging meer nodig dan alleen hydratatie, dus vind je in de massageproducten ook vitamines E, anti-oxidanten en plantaardige oliën terug om maar wat voorbeelden te noemen.

Verschillen tussen Massageolie en Wellness massage olie.

De wellness massageolie is een massageproduct dat als basisbestanddeel jojoba- en amandelolie bevat en derhalve een natuurproduct is. Jojoba lijkt enorm op het menselijk talg. Talg zorgt ervoor dat het vochtgehalte van uw huid op peil blijft. Jojoba heeft dan ook vrijwel dezelfde werking. Het houd uw huid mooi en strak zonder vettig aan te voelen. In tegenstelling tot minerale olie is jojoba olie moeilijker te verkrijgen en schaarser waardoor de prijs van Wellness massageolie duurder is dan de massageproducten op basis van minerale olie. 

 

Pagina's: 1 | 2