Massageolie

Massage olie bestaat in diverse soorten met diverse ingrediënten. Vaak is het zeer persoonlijk welke massageolie het beste gebruikt kan worden. Echter zijn er een aantal aspecten waarmee men rekening moet houden met de keuze voor een massageolie. De volgende aspecten kunnen genoemd worden:

·         Belangrijk is het glijvermogen van het massageproduct. Denk hierbij aan langdurige massages, korte massages, massages waarbij een goede grip moet behouden, ontspanningsmassages, etc. In vaktermen noemt men dit de viscositeit van de massageolie.

·         Gelijk met het glijvermogen is de opname in de huid belangrijk. Vette oliën blijven op de huid en is voor de patiënt onaangenaam bij het aantrekken van de kleding. Massageolie met kleurstoffen geven vaak plekken op kleding. Massagelotions daarentegen worden sneller opgenomen door de huid, maar hebben vaak huidverzorgende bestanddelen.

·         Een ander aspect is de gebruikte basisolie. De meeste massageproducten hebben een plantaardige olie als basis, daarbij zijn er diverse soorten. De belangrijkste zijn o.a.:

o    Amandel; wordt goed opgenomen door de huid en laat geen filmlaag achter. Deze olie is voor de meeste huidtypes geschikt.

o    Sesam; deze is erg stabiel door hoog gehalte aan anti-oxydanten

o    Jojoba; wordt niet ranzig en verzorgt goed, geschikt voor een droge en/of gevoelige huid

o    Soja; geschikt voor de vette huid

·         Allergieën vormen een belangrijke kwaal in het gebruik van massageolie, dit kan zowel voor de patient als voor de behandelaar gelden. Een voorbeeld kan zijn wanneer u een massageolie met bepaalde etherische oliën gebruikt, de patiënt hierop allergisch reageert. Of een patiënt met een notenallergie, kunt u niet behandelen met amandelolie.

Uit bovenstaande kunt u reeds opmaken dat de keuze vaker toch nog ingewikkelder is dan men in eerste instantie denkt. Een goed advies is dan ook zeer belangrijk bij de keuze van het passende massageproduct. Smart Materials & More heeft dan ook een ruime keuze aan massageproducten, variërend van de basisolie tot aan de huidverzorgende massagelotions. Neemt u gerust contact met ons op voor een passend advies.